Danslessen in Tubize in Vlaams-Brabant: Rock, Salsa, Ballroom, ...

Kom en ervaar het ritme van muziek bij AB Danse!

De eerste stappen die je naar AB Danse studio leidt,  brengen je  in een wereld die verbonden is met dans die je subtiele energie geeft. Het is een nieuwe wereld die je stap voor stap ontdekt, op het ritme van de dans  en die je verbindt met een heel nieuw universum!

AB Danse is meer dan een dansschool, het is een concept dat speciaal voor jou is gecreëerd, zodat je kunt ontsnappen aan het leven van alledag en de fascinerende wereld van de dans!

Ballroomdans

Alleen, met z’n tweetjes of in kleine groepjes van vrienden, beginners of gevorderden, kom en herontdek de eeuwige charme van het stijldansen!

Rock, merengue, salsa, tango, wals, chacha, samba,… je zult alle basisprincipes van deze dansen onder de knie krijgen op moderne muziek.

De eerste les is vrijblijvend. Laten we samen de eerste stap zetten!

Salsa

Als muziekgenre is Salsa een algemene term voor een mengeling van Zuid-Amerikaanse ritmes (Son Montuno, Guaracha, Cha Cha Cha, Mambo, Bolero) met verschillende invloeden (Bomba, Plena, Cumba, Latin Jazz). De term Salsa werd in het midden van de jaren 1970 in New York opgenomen, uitgezonden en op de markt gebracht.

Als dansstijl is salsa de meest verbreide Latijnse sociale stijl en is verdeeld in verschillende sub-stijlen: New York (of op 2), Los Angeles (of op 1), Cubaans, Puerto Ricaans, Colombiaans.

Het is een levendige, aanstekelijke en sensuele muziek, rijk aan mengsels, en heeft zich gevestigd als een smakelijk muziekgenre met wortels in de Afro-Cubaanse ritmes. De term salsa, die “saus” betekent in het Spaans, wordt gekenmerkt door zijn gesyncopeerde basritmes en geeft uitdrukking aan de mengeling van muzikale invloeden die aan de basis van deze stijl liggen.

Rock

Rockmuziek vindt zijn oorsprong in de rhythm and blues gezongen door bepaalde jazz big bands. Tegelijkertijd verscheen in de jaren dertig en veertig een zeer dansbare muzieksoort: de swing, vergezeld van verschillende dansen die snel populair werden (de boogie, de jitterburg).

Rock’n’roll verscheen in de jaren 1950, met name met Elvis Presley en Bill Haley. Rock zou de dominante populaire muziekstijl worden. Ook de bijbehorende dans kende snel succes en werd geleidelijk gestructureerd (de jive werd een wedstrijddans).

West Coast Swing

Heb je al gehoord van West Coast Swing? Deze dans voor koppels, die zijn oorsprong vindt in de Lindy Hop, is momenteel in volle opmars. Een melodie, een koppel en een dansvloer. Dit zijn de drie essentiële elementen voor West Coast Swing (WCS).

Deze dans, die in de jaren vijftig is ontstaan en zich heeft ontwikkeld uit de Lindy Hop van vroeger, heeft zich vooral in Californië ontwikkeld en heeft zich daarna over de rest van het continent verspreid. West Coast Swing, een oordeelkundige mix geïnspireerd door zowel Ballroom als Swing Dances, wordt gedanst op een breed scala aan muziekstijlen variërend van moderne muziek tot Jazz, Blues, Funk, Soul, R&B, House, Disco of Rap. Het is een elegant ogende dans met een vrij rechte houding en zeer “vloeiende” bewegingen, die dicht bij sportdansen en Puerto Ricaanse salsa staan.

Tango Argentin

De tango ontstond in Argentinië aan het eind van de 19e eeuw, in de volkswijken van Buenos Aires. Het is een populaire en traditionele dans, dus het is voor iedereen en gemakkelijk betaalbaar. Het is in de eerste plaats een sociale bezigheid, een moment van ontmoeting tussen mannen en vrouwen. Het is ook een van de meest geraffineerde, elegante en sensuele dansen.

Tango gaat over passie, elegantie, medeplichtigheid en sensualiteit. Het is een dans die vraagt om dansen met “sentiment”, met het hart en ziel.

Solo Latino

Hou je van dansen maar heb je geen partner? Alleen, met z’n tweeën of in een groep, kom en beweeg op hete Latin en moderne ritmes zoals salsa, merengue, bachata, samba, rumba en chacha.

Het programma omvat wiebelen, voetenwerk en voetenwerk. Ontwikkel je ritme, je lichaamscoördinatie, je geheugen, je concentratie terwijl je plezier hebt.